Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Όλου του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας !!!

Αναδημοσίευση:  To χαμομηλάκι:

Καλή Χρονιά - Θέλουμε παιδιά με όνειρα

  Από την εκδήλωση «Όλου του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας» που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παληού Καβάλας και έλαβε χώρα στο κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου του Παληού.

www.worldschildren-ourchildren.grΧρόνια τώρα, γινόμαστε όλοι αυτόπτες μάρτυρες δραματικών και συγκλονιστικών γεγονότων, με πρωταγωνιστές-θύματα, παιδιά από όλο τον κόσμο… δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν παιδιά που βιώνουν τον πόνο, το φόβο, την αδικία, την εκμετάλλευση, την πείνα και τη δίψα, παιδιά που δεν ονειρεύονται αλλά αγωνιούν, που στερούνται στοργής και αγάπης, παιδιά που ενώ όπως όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, δεν προλαβαίνουν ποτέ να ζήσουν… Όταν μάλιστα για κάποια άλλα παιδιά… τα δικά μας παιδιά… είναι αυτονόητο το καθημερινό φαγητό, το νερό, η μάθηση, ένα παιχνίδι, μια ζεστή αγκαλιά… και δεν υπάρχει μεγαλύτερη Χριστιανική αλήθεια από αυτήν αδελφοί μου, πως… Όλου του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας!!!

…και είναι η ευθύνη μεγάλη, η ίδια ευθύνη που φέρουμε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, να εφοδιάσουμε «τα παιδιά μας» με υλικά και πνευματικά εφόδια. Πρωτίστως όμως πνευματικά, μαθαίνοντάς τα να θησαυρίζουν θησαυρούς ουράνιους επί της γης, όπου δεν θα μπορεί να τους αφανίσει ούτε ο σκόρος, ούτε η σκουριά κι όπου δε θα μπορούν οι κλέφτες να κάνουν διαρρήξεις και να τους κλέβουν. (Ματθ. 6, 19-20) Τέτοιους θησαυρούς αδελφοί μου, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, κάνοντάς τα συνειδητά μέλη, της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τίμια μέλη του Σώματος του Χριστού, σωστούς Χριστιανούς και συνεπώς σωστούς ανθρώπους, γιατί όπου θα είναι ο θησαυρός τους εκεί θα είναι και η καρδιά τους (Ματθ. 6,21). Μπορούμε όλοι λοιπόν και πρέπει με κάθε τρόπο να στρέψουμε την καρδιά κάθε παιδιού, να θησαυρίζει ζωή από την Πηγή της Ζωής και φως από το Φως του κόσμου, που είναι ο ίδιος ο Χριστός!!!

† Πρεσβύτερος Σάββας Κυράζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...