Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

"Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ" ένα βιβλίο έκπληξη!

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο βιβλίο
     Μια σκέψη  -με βάση μια σχολική εργασία*- μετουσιώθηκε μέσα από το μεράκι των μαθητών  του Γ/σίου Μακρυγιάλου  σε επιθυμία για δημιουργία ενός βιβλίου με θέμα το γλυκύτατο πρόσωπο της Παναγίας μας.  
    Τα εμπόδια πολλά, με την αμέριστη υποστήριξη όμως του Διευθυντή του σχολείου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικου, της πρώην Σχολικής Συμβούλου των Θεολόγων κ. Πηγής Καζλάρη, του Δημάρχου Μακρυγιάλου, και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Μακρυγιάλου, κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε την σκέψη μας και την επιθυμία μας.
 Όπως επισημαίνει κατά την προλόγιση του βιβλίου η εκλεκτή Σχολική Σύμβουλος "το αποτέλεσμα, που κρατάμε ήδη στα χέρια μας, μας  δίνει την ελπίδα ότι το σχολείο μπορεί πάντα να γίνεται χώρος δημιουργίας, πρόταση ζωής και ουσιαστικής δουλειάς, που καταφέρνει να ανατρέπει τη μονοτονία και φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες δυνατότητες τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων του"


Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα πλήθος προσωνυμιών της Παναγίας μας (γύρω στα 1500) όπως και το ιστορικό των πιο γνωστών από αυτά. 
Ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη η παράλληλη συμμετοχή στην παραπάνω προσπάθεια και συνεισφορά σε ονόματα της Παναγίας και υλικό των μαθητών της Β΄Γυμνασίου εκείνου του σχολικού έτους (2001-02) του Γ/ΣΙΟΥ ΣΟΧΟΥ.
Τα παιδιά πάντα μας εκπλήσσουν ευχάριστα!!!  
     https://app.box.com/s/9c29f4fe26548285af7d               

*[Β΄Γ/σίου Εργασία 2η, σελ. 52- σχολικό βιβλίο έκδ. 2002]

Δεν υπάρχουν σχόλια: