Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

H Εκκλησία μια συνεχής Πεντηκοστή

Είναι καλό όχι μόνο να επισημαίνουμε και να αναδεικνύουμε την εξαθλίωση  στις χώρες του τρίτου κόσμου, αλλά και να προβάλλουμε το μεγάλο έργο που συντελείται με τη χάρη του Αγίου μας Πνεύματος και με την άοκνη προσπάθεια απλών αλλά γεμάτο αγάπη ιερέων και ανθρώπων στις χώρες αυτές.  Μια τέτοια εκπληκτική προσπάθεια είναι και η προσπάθεια ενός κοινωνικού εργάτη κατά τα πρότυπα του Μ. Βασιλείου, του πατρός Ελπίδιου Βαγιανάκη και της αδελφότητας του "Φώς Χριστού" με τους εθελοντές που τη στελεχώνουν στη πανέμορφη Ρόδο και σ'  όλη την Ελλάδα και όλων εμάς που συνεισφέρουμε και βλέπουμε ορατά τα αποτελέσματα της συνεισφοράς μας.

 Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα "ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ" : 

Τρία Ορφανοτροφεία "ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ" έτοιμα να υποδεχτούν φτωχά και ορφανά παιδιά!
Ούτε δυο χρόνια δεν πέρασαν από τότε που, με την βοήθεια του Θεού και την δική σας φιλεύσπλαχνη συνδρομή, βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο του πρώτου ορφανοτροφείου μας για τα φτωχά και ορφανά παιδιά στην Ουγκάντας της Αφρικής.
Σήμερα, η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί, όπως βλέπετε και εσείς στις φωτογραφίες, τρία μεγάλα ορφανοτροφεία έχουν ήδη κτιστεί και άλλα δύο θα είναι έτοιμα στους τρεις επόμενους μήνες.
Τα πρώτα ορφανά παιδιά έχουν μπει στα μεγάλα αυτά σπίτια της αγάπης και απολαμβάνουν για πρώτη φορά αυτό που έχει ανάγκη κάθε μικρό παιδί. Την Αγάπη και την στοργική Προστασία ενός σπιτιού.
Το πλατύ χαμόγελο και η απερίγραπτη ευτυχία των παιδιών αυτών είναι η ανταμοιβή της δικής μας ελάχιστης προσφοράς!
To 1o Ορφανοτροφείο στην περιοχή Degeya της Ουγκάντας.
1_ortphan_degeya_2
To 2o Ορφανοτροφείο στην περιοχή Kambonge της Ουγκάντας.
To 3o Ορφανοτροφείο στην περιοχή Monde της Ουγκάντας.
To 4o και 5ο Ορφανοτροφείο στην περιοχή Monde της Ουγκάντας.
4_5_ortphan_monde
4_ortphan_monde5_ortphan_monde
Για τα ορφανά παιδάκια του δρόμου που δεν έχουν που να κοιμηθούν και τριγυρνούν ρακένδυτα στους δρόμους δίχως τροφή και οικογενειακή θαλπωρή φτιάξαμε τα τρία πρώτα ορφανοτροφεία για να βρουν μέσα σ’ αυτά λίγη αγάπη και ζεστασιά. Άλλα δύο ήδη χτίζονται με τη δική σας βοήθεια.
Σε μια χώρα όπως η Ουγκάντα όπου η ελονοσία, ο τύφος, η χολέρα το AIDS και άλλες μολυσματικές ασθένειες μαστίζουν σε μεγάλα ποσοστά τους ανθρώπους, η έλλειψη νοσοκομείων και κλινικών είναι ένα μεγάλο πλήγμα.


Ένα τρακτέρ, ένας αλευρόμυλος, ένα εκτροφείο χοίρων
Το να επιχειρήσεις να θρέψεις παιδιά για πέντε ορφανοτροφεία δεν είναι εύκολο. Χρειάζονται κρέας, γάλα, καλαμπόκι, φασόλια, φρούτα, λαχανικά και τόσα άλλα.
Μέχρι πότε θα μπορούμε να στηρίζουμε οικονομικά την διατροφή τους; Κάποια στιγμή θα ήταν πλέον αδύνατο.
Γι΄ αυτό, από την πρώτη στιγμή κατανοήσαμε την ανάγκη να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν όλη την απαραίτητη τεχνική υποδομή για να είναι το μεγάλο αυτό φιλανθρωπικό έργο αυτοσυντήρητο.
Έτσι, με την βοήθειά σας τους αγοράσαμε αρχικά ένα μεγάλο, δυνατό τρακτέρ να οργώνουν και να σπέρνουν τη γη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...