Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Εκκλησία μια συνεχής Πεντηκοστή ...2


Όταν έρθει το μεσημέρι και δεν έχεις τίποτε άλλο να φας τότε τα φτερωτά μυρμήγκια είναι μια λύση για να γεμίσει το άδειο παιδικό στομάχι.
Μετά από μια καταρρακτώδη βροχή που έκαμε τα μυρμηγκάκια αυτά να βγουν από τις φωλιές τους, πλήθος μικρά παιδιά και μεγάλοι άρχισαν να τρων με βουλημία την πρωτότυπη αυτή τροφή. Για τα παιδιά αυτά οργανώσαμε μετά από λίγο ένα πλούσιο θρεπτικό συσσίτιο με μπόλικο κρέας, ρύζι και μπανάνα.
Συσσίτια... εκεί που τα παιδιά έτρωγαν φτερωτά μερμήγκια για να ζήσουν!
Μετά από μια πολύ κουραστική περιοδεία καθίσαμε λίγο να ξεκουραστούμε. Με έκπληξη παρακολουθούσαμε απέναντί μας μικρούς λοφίσκους από χώμα και πολλά παιδιά τριγύρω να μαζεύουν κάτι και να τρώνε.
Ρωτήσαμε τον ιθαγενή συνοδό μας, τι ήταν αυτό που έτρωγαν με τόση βουλιμία τα ρακένδυτα εκείνα παιδιά. Μας απάντησε πως, αυτό ήταν μερμήγκια φτερωτά, που βγαίνουν από τις φωλιές τους μετά από καταρρακτώδη βροχή. Την ευκαιρία αυτή επωφελούνται τα παιδιά για να τα μαζέψουν και να τα φάνε ως μεσημεριανό φαγητό τους.
Αλήθεια, που καταφεύγει ο άνθρωπος για να επιβιώσει!
Σ΄ αυτό το μέρος, το οποίο ήταν κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που κάναμε τις βαφτίσεις, φέραμε πολλά ρουχαλάκια που είχαμε ψωνίσει, για να ντύσουμε κι αυτά τα παιδιά και κάναμε άλλο ένα μεγάλο συσσίτιο με ρύζι, μπανάνα και κρέας για να φάνε και να χορτάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...